ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 4 ΕΡΓΑ JESSICA ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Προβολή Σχετικού Video: Πατήστε εδώ

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη ολοκληρώθηκε σήμερα και επίσημα η υπογραφή των συμβάσεων τεσσάρων έργων, που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Jessica από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης, αποκλειστικός διαχειριστής του οποίου είναι η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
Της εκδήλωσης προηγήθηκε συνεδρίαση της Επενδυτικής Επιτροπής Jessica στην οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ενός ακόμη έργου προϋπολογισμού άνω των 10,5 εκ. ευρώ.
Την επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Ηράκλειο, τίμησαν με την παρουσία τους ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης κος Νίκος Μαντζούφας, ο Προϊστάμενος της μονάδας Α’ ΕΥΣΕΕΠ κος Γιάννης Λυπιρίδης, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κκ Nicholas Jennett, Ηλίας Παπαγεωργίου και Χρήστος Κοντογεώργος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταύρος Αρναουτάκης, οι Δήμαρχοι Ηρακλείου και Χανίων, κκ. Κουράκης και Σκουλάκης, οι οποίοι εκπροσώπησαν τους φορείς των έργων που υλοποιούνται στους αντίστοιχους Δήμους, καθώς και οι εκπρόσωποι των εταιρειών για τα ιδιωτικά έργα που χρηματοδοτούνται μέσω του Jessica.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας κ. Γιάννης Λεμπιδάκης, αναφέρθηκε στη συμβολή της Τράπεζας στην τοπική ανάπτυξη, τόσο μέσω της διαχείρισης των πόρων του Jessica, όσο και μέσω της συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τόνισε δε ότι σ΄ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η Παγκρήτια παραμένει μια υγιής Τράπεζα, που διατηρεί την απαιτούμενη κεφαλαιακή επάρκεια, χωρίς να χρειάζεται ανακεφαλαιοποίηση.
Εν συνεχεία, ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Jessica κ. Νίκος Μυρτάκης, παρουσίασε με ταυτόχρονη χρήση οπτικοακουστικού υλικού την πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης. Επεσήμανε ότι με την ολοκλήρωση της α’ φάσης του προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 36,5 εκ. ευρώ, που περιλαμβάνει τόσο τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, όσο και αυτά που τελούν υπό αξιολόγηση, η συμμετοχή του Ταμείου θα ανέλθει στο ποσό των 24,8 εκ. ευρώ, δηλαδή θα διατεθεί περίπου το 68% των συνολικών του πόρων, θα δημιουργηθούν δε 144 νέες θέσεις εργασίας στο νησί.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κατά το χαιρετισμό του τόνισε ότι με τη σημερινή υπογραφή των συμβάσεων χρηματοδότησης από την Παγκρήτια Τράπεζα μέσω του Jessica, για τα τέσσερα πρώτα έργα Αστικής Ανάπτυξης στην Κρήτη αποδεικνύεται ότι κοινοτικοί πόροι, το ΕΣΠΑ και το Jessica, δεν είναι μόνον αριθμοί, αλλά έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, τις υποδομές, προπάντων δε με τη δημιουργία ευκαιριών για τις επιχειρήσεις και θέσεων εργασίας για τους ανέργους.
Ιδιαίτερα επεσήμανε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, από τη σημερινή εξέλιξη και αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τόσο στον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, όσο και στην Παγκρήτια Τράπεζα που φέρει την ευθύνη υλοποίησης των έργων».
Ηράκλειο 13/9/2013